Okul Meclisimiz 2. Toplantısını Gerçekleştirdi

Okul Meclisimiz 2.Toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda okul kuralları ortak akılla belirlendi. Öğrencilerin talep ve istekleri dinlendi. Okul başkanlığına  8/C Sınıfından Tayfur Demirhan ve Yağmur Unduç seçilmiştir.

01.03.2024 43

Çevreyi Temiz Tutma:

• Bahçemizi okulumuza yakışır bir şekilde tertemiz tutuyoruz.

Su Tasarrufu:

• Muslukları açık bırakmamak, su tasarrufu yapmamıza yardımcı oluyor.

İstiklal Marşı Törenine Saygı:

• İstiklal Marşı sırasında gereken ciddiyeti göstererek milli değerlerimize saygı duyuyoruz.

Okul Eşyalarına Saygı:

• Okul eşyalarını kendi eşyamız gibi koruyor,onları güzel kullanıyoruz.

Güvenlik:

• Kesici, delici, yakıcı vb. tehlikeli ürünleri getirmeyerek arkadaşlarımızın can güvenliğini koruyoruz.

Barış ve Uyum:

• Okul içerisinde ve çevresinde sorunlarımızı konuşarak hallediyoruz. Kavga etmek sadece derdini konuşarak ifade edemeyen insanların başvurduğu yöntemdir.

Sınıfların Mahremiyeti:

• Diğer sınıflara gereksiz şekilde girmeyerek sınıflarda yaşanacak olumsuz durumları(hırsızlık vs.) önlüyoruz.

Empati ve Duyarlılık:

• Birbirimizi incitecek sözlerden kaçınıyor, birlik ve dayanışma içerisinde yaşıyoruz

Derslere Saygı:

• Derslere öğretmen zili çalmadan giriyor; sınıflarımızda öğretmen gelmiş gibi bekliyoruz

Temizlik ve Hijyen:

• Kimse çok pis,kapısı kırık,iğrenç kokan bir tuvalete girmek istemez. Temiz tutuyoruz ki temiz bulalım.

Çevre Koruma:

• Ağaçlara ve çevreye zarar vermeyerek, nefes almamızı sağlayan ağaçları koruyoruz.

Güvenlik:

• Okulun basket potasına, kale direklerine tırmanmayarak yaşanabilecek kazaları önlüyoruz.

Süslemelere Saygı:

• Sınıflarda yapılan süslemelere dokunmayarak, emeğe saygı duyuyoruz.
    01-03-202401-03-202401-03-2024